• Home  /
  • Archive by category "Egészség"

Elfelejtett testtartásunk – avagy miért ismeretlen egyes törzseknél a hátfájás fogalma

2015-08-060

Nem létezik olyan ember a Földön, aki életében egyszer ne mondta, vagy ne hallotta volna másoktól azt a kijelentést, hogy „jaj, fáj a hátam”. Mindez annak köszönhető, hogy az utóbbi évtizedekben az aktív életet egyre inkább az ülő munkastílus váltotta fel.
Tovább

A datolya pozitív hatásai

2015-06-160

A datolyafa termését kb. Kr.e 6000-től ismeri és gyűjti be az emberiség. Az egyik legédesebb gyümölcsként tartják számon, melyet leginkább aszalt, mazsolához hasonló formában, vagy nyersen fogyasztanak. A legnagyobb pozitívuma pedig az, hogy nem számít, hogy aszalt vagy nyers, a hatóanyagok ugyanolyan mennyiségben vannak jelen mindkettőben.
Tovább

Immunerősítés házilag

2015-02-270

A téli, hűvösebb hónapokban, és a tavaszi, melegedő időszakban kiemelten fontos, hogy a megfelelő táplálékokkal, vitaminokkal erősítsük szervezetünket. Sporttal, egészséges táplálkozással, minőségi gyümölcsökkel, zöldségekkel nagyon sokat tehetünk egészségünkért. Íme, néhány immunrendszer-erősítő, melyet érdemes beiktatni mindennapjainkba.
Tovább

Vegyszermentes takarítás – így is lehet

2015-02-180

Takarítás bivalyerős vegyszerek és kemikáliák nélkül? Bizony így is lehet. Az alábbi praktikák nem csak környezetbarát megoldások, de a pénztárcánkat is jobban kímélik, mint vegyszeres társaik.
Tovább

A természetes alakformálás és narancsbőr-eltávolítás aranyszabályai

2015-02-110

Egyre gyakoribb probléma egyre több nőnél a narancsbőr, mely ellen harcolva hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Nincs azonban szükség sem drága kencékre, sem csodaszerekre, hiszen a kulcsszó itt is a tudatosság: mind a táplálkozásban, mind a sportban, illetve a külső, természetes alapanyagokkal történő salaktalanításban, méregtelenítésben is.
Tovább

A diéta – egy orvos szemszögéből

2015-02-020

A diéta témája sok helyen, sokszor, sokféle formában elhangzik. Diéta alatt egy olyan módszert értek, ami egy előzetes vizsgálattal megállapított, a panaszok hátterében meghúzódó, élelmiszerrel kapcsolatos zavart jelent. Vagyis nem egy önkényesen kiválasztott diétáról van szó, hanem…
Tovább

Visszér: lelki okok, kezelési módok kívülről, belülről

2015-01-200

Sokan úgy gondolják, hogy a visszér megjelenése genetikai okokra vezethető vissza, sokkal közelebb járunk azonban az igazsághoz, ha azt mondjuk: a hajlamot lehet örökölni, melyek a nem megfelelő lelki és fizikai körülmények hatására aktuális problémává válhatnak.
Tovább

Top 6 lúgosító étel, amiket fogyassz a kirobbanó egészségért

2015-01-160

Sajnos az átlagember jellegzetes étrendje savképző és toxikus ételek tömegéből áll, például finomított gabonából, cukorból, mesterséges ízesítőkből, pasztörizált levekből, bő zsiradékban sült ételekből, húsból, tejtermékekből, és így tovább. Ha ezeket kombináljuk alváshiánnyal, stresszes életmóddal és különböző gyógyszerek fogyasztásával, nem csoda, ha ijesztő mértékben diagnosztizálják az embereket mindenféle betegségekkel.
Tovább

Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéért

2015-01-150

A zöldkagyló akkor robbant be újra köztudatba, amikor kutatók az új-zélandi őslakosok életét és életkörülményeit vizsgálták. Kiderült ugyanis, hogy a maorik kivételesen magas kort éltek meg úgy, hogy közben ízületi-, porc-, és csontproblémáknak köreikben nyoma sem volt.
Tovább

Az a csodálatos kávé

2014-12-280

A kávézás hatásairól megoszlanak a vélemények még orvosaink közt is: míg régebben a kávé elhagyását javasolták a hozzáértők, addig napjainkban már egyre több tanulmány lát napvilágot, mely a kávé áldásos tulajdonságait taglalja.
Tovább