• Home  /
  • Kipróbáltuk   /
  • Kipróbáltuk – élesztőmentes kenyér tönkölylisztből
Kipróbáltuk – élesztőmentes kenyér tönkölylisztből Kipróbáltuk – élesztőmentes kenyér tönkölylisztből Full view

Kipróbáltuk – élesztőmentes kenyér tönkölylisztből

Élesztőmentes kenyér, nagyonbio, és finom? Nem lehetetlen, csak meg kell találni a megfelelő receptet. Nekünk sikerült, és most megosztjuk veletek is.

Sokan keressük a tökéletes kenyér receptjét, mely nem csak finom, de lehetőleg minél egészségesebb is. A fehérliszt- és élesztőmentes kenyér elkészítése nem nagy ördöngösség, csak a tökéletes receptre van hozzá szükségünk. Mi megtaláltuk. Íme:

Hozzávalók

  • 500 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tk. Szódabikarbóna + pár csepp citromlé
  • 1 ek. (himalája) só
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 3 ek. lenmag
  • 7 ek. olívaolaj (kókuszolajjal lenne az ideális, de azt még mi sem próbáltuk:))
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés:
Cseppentünk pár csepp citromlét a szódabikarbónára, összekeverjük a liszttel, sóval, nyírfacukorral, lenmaggal, hozzáadjuk az olajat, majd a vizet is. Alaposan összegyúrjuk, majd kelesztés nélkül 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! 🙂

Kipróbáltuk – élesztőmentes kenyér tönkölylisztből

(A receptet a candidareceptek.blogspot.hu-n találtuk.)

Leave a comment