• Home  /
  • Tudomány   /
  • Klisé vagy valóság? Terítéken a Vonzás Törvénye
Klisé vagy valóság? Terítéken a Vonzás Törvénye Klisé vagy valóság? Terítéken a Vonzás Törvénye Full view

Klisé vagy valóság? Terítéken a Vonzás Törvénye

Akár a könyvesboltok önsegítő vagy személyiségfejlesztő könyveit nézzük, vagy ha voltunk már olyan emberek társaságában, akik a sikert kutatják, vagy ha mi magunk, esetleg ismerőseink spirituális körökbe tartoznak, a Titokról és a Vonzás Törvényéről már évek óta sokat hallhattunk. Van, aki sokat tud ezekről, van, aki keveset, van, akinek működik és van, akinek „nem”- akárhogy is, ebben a cikkben kicsit elmerülünk majd mindkettőben, és érinteni fogunk olyan kulcsmotívumokat is, amikről általában kevés szó esik.

MIRŐL IS VAN SZÓ?

Az egyszerűség kedvéért a VT rövidítést fogom használni a cikkben, amikor a Titokról vagy a Vonzás Törvényéről beszélek. Dióhéjban annyi, hogy a VT egy univerzális törvény, amely kimondja, hogy mindenki képes arra, hogy az életébe vonzzon dolgokat a gondolatai és a szándékai által. Ha valaki egyfolytában negatív dolgokra gondol és hisz is bennük, akkor az azoknak megfelelő tapasztalatokat vonzza, ha pedig pozitív dolgokra koncentrál, akkor azokat tapasztalja meg. Elméletileg a VT-t lehet használni arra is, hogy bizonyos szituációkat, tapasztalatokat és tárgyiasult dolgokat vonzzunk magunkhoz.

Az olyan könyvek által, mint a Titok és a Kérdés megadatik, a nagyon népszerűvé vált VT sokak figyelmét felkeltette, és nem ok nélkül, hiszen nagyszerűen tud működni és még tudományosan is alátámasztható. Ha belegondolunk abba, hogy minden energia, és hogy a gondolataink és a tudatunk igenis hatással vannak a valóságra és meg is teremtik azt, ahogy azt a kvantumfizika is bebizonyította, nem nehéz eljutni odáig, hogy be tudjuk vonzani az életünkbe azt, amit akarunk.

A MÓDSZEREK

Anélkül, hogy mélyen belemennénk, a módszerek elég egyszerűek. Használhatjuk a gondolatainkat és a szándékainkat arra, hogy bevonzzuk, amit szeretnénk. Használhatunk megerősítéseket, vizualizációs táblákat a vágyaink kifejezéséhez, amikből aztán kiindulhatunk. Hétköznapibb értelemben véve odafigyelhetünk a szavainkra, arra, hogy kerüljük a negatív kifejezéseket, az önromboló szavakat és hozzáállást, és helyettesítsük ezeket pozitívabb, megerősítő állításokkal és hozzáállással.

A megerősítések és a vizualizációs tábla mögött az az elmélet húzódik meg, hogy minél többet mondunk vagy látunk valamit, annál jobban beépül a tudatalattinkba, ahol aztán megkezdi valóságteremtő munkáját.

Sokan azt mondják, hogy jól működnek ezek a módszerek, mások pedig, hogy egyáltalán nem működnek. Akárhogy is van, egy csomó olyan tényező létezik, ami befolyással lehet arra, hogy a dolog működik-e vagy sem, de a legtöbb könyv nem mélyed el ezekben és gyakran az egész VT klisébe megy át.

AMIRŐL GYAKRAN NEM SZÓL A FÁMA

Én személy szerint érdekes dolgokat tapasztaltam a VT gyakorolása során. Sokan a barátaim közül azt mondanák, hogy nekem a VT néha működött, néha nem, de az én véleményem szerint minden egyes esetben működött. Hogy miért mondom ezt? Mert szerintem a VT-be olyan más tényezők is közrejátszanak, amik fel sem tűnnek, annyira el vagyunk foglalva azzal, hogy az elménk és az egónk vágyai alapján teremtsünk. Egyszerűen nem látjuk a nagyobb összefüggéseket.

Klisé vagy valóság? Terítéken a Vonzás TörvényeEgyből hallom is a kérdéseket: ”honnét tudhatjuk, hogy mi az egó vágya és mi nem az?”. Nemsokára megbeszéljük ezt is. A saját tapasztalatomról szólva elmondhatom, hogy használtam a VT-t és képes voltam arra, hogy bevonzzam az életembe, amit akartam, de volt olyan is, hogy valami nem valósult meg. Miért? Egyszerűen azért, mert közrejátszik egy nagyobb tényező is, ugyanakkor van beleszólásunk abba, hogy egy bizonyos valóság létrejön-e számunkra vagy sem. Viszont ha túlságosan belemerülünk az elménk és egónk vágyaiba, gyakran nem látjuk a valódi okát, hogy amit annyira akartunk, miért nem valósult meg.

Mindegyikőnk a saját rá szabott útját járja és valamilyen módon mindannyiunknak van egy olyan kijelölt útja, ami a saját személyes fejlődéséhez és tapasztalatához szükséges. Egy mélyebb szinten, amit gyakran a lélek szintjének is hívunk, az utunk során olyan történéseket választunk, amelyek által megtanulhatjuk, amit leckének jelöltünk ki saját magunknak erre az életre. De akkor hogy fér meg ez a VT-vel?

Egy egyszerű példával élve, mondjuk azt, hogy be akarunk vonzani egy bizonyos tapasztalatot az életünkbe, például, hogy igazán gazdagok legyünk, de az elmén túl, a lélek szintjén azt az utat jelöltük ki magunk számára, hogy megtanuljunk leválni a pénzről és megértsük, hogy nem a pénz határozza meg, hogy kik vagyunk és hogy mennyire vagyunk sikeresek. Így aztán akárhogy is próbáljuk a gazdagságot bevonzani az életünkbe, azt vesszük észre, hogy sehogy sem sikerül, egész egyszerűen azért, mert egy ennél magasabb szintű leckét kell megtanulnunk. Tehát ez a bizonyos magasabb szintű lecke erősebben határozza meg az életünk alakulását, mint az elménk teremtő ereje.

Gondolj csak bele. Hányszor történt olyasmi veled az életben, ami kezdetben nem volt kedvedre való, mégis napok, hetek, hónapok vagy esetleg évek múltán kiderült, hogy milyen sokat fejlődtél általa és tanultál belőle. És tudod mit? Te magad vonzottad be ezt a tapasztalást, de olyan módon, amit gyakran nem vagyunk képesek megérteni. Ez nem úgy megy, hogy leültél és azt mondtad magadnak: “Ó, igen, hadd áramoljon be az életembe ez a rossz dolog!”. Inkább arról van szó, hogy egy mélyebb energiaszinten tudtuk, hogy ettől fejlődni fogunk.

EGY MÁSIK SZEMÉLYES TÖRTÉNET

A Kollektív Evolúció oldal (Collective Evolution, CE) létrehozása előtt egy rövid ideig pénzügyi területen dolgoztam (a cikk írója alapította a CE oldalát – a szerk.). Arra használtam a VT-t, hogy pénzt vonzzak magamhoz, hogy egy nap hatással lehessek a világra és egy adott vállalaton belül meggazdagodjak. Több üzlet is folyamatban volt és mindet egy hajszál választotta el attól, hogy megköttessen, hatalmas összegeket hozva nekem, amikor hirtelen minden dugába dőlt. Akkoriban ez nagy kitolásnak tűnt számomra, de a lelkem és az életem más utat jelölt ki nekem. Röviddel ezután el is hagytam a pénzügyi területet, mert a saját utam közben gyorsan kibontakozott. Elindult a CE oldal és mára már ezzel foglalkozom teljes időmben. Most van elég pénzem arra, ami az élethez kell, és olyan projekteken dolgozhatunk, amikkel hatással tudunk lenni a világra, mégis mindez egy nagyon más csatornán történik, mint a múltban.

Hogy mit tanultam ebből? Hogyhogy nem sikerült bevonzani a pénzt még akkor sem, ha egy magasztosabb ügy érdekében történt? Egyszerűen azért, mert először még egy csomó mindent kellett tanulnom és így mindenre visszatekintve tökéletesen érthető, hogy miért nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzeltem. Rengeteget tanultam a pénzhez való hozzáállásomról, a belső hiedelem-rendszeremről, az önértékelésről stb. Nem arról van szó, hogy a VT nem működött jól, hanem arról, hogy valami konkrétat akartam létrehozni, de ahhoz még előbb pár dolgot meg kellett tanulnom. Végül minden a helyére került, de teljesen más vonalon. Ha nem vettem volna észre a jeleket és figyelmeztetéseket és nem tértem volna át egy másik ösvényre, valószínűleg teljesen elszalasztottam volna a CE oldallal kapcsolatos utamat.

MÉG NÉHÁNY KULCSKÉRDÉS

Amikor a VT-t használjuk, gyakran túlságosan is ragaszkodunk egy bizonyos végkifejlethez. Azonban maga a folyamat nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy véletlenszerűen egy egészen más tapasztaláshoz jussunk és ezáltal felülemelkedjünk az elme szintjén született kötöttségektől. A VT oly módokon képes működni, amit az elménk gyakran nem akar elfogadni.

Egy másik kulcsfontosságú dolog az, hogy amikor ezektől a kötöttségektől megszabadultunk és az utunkkal összhangban szeretnénk valamit alkotni, a teremtésünkbe vetett erős hit csodákra képes. Azonban ha félgőzzel, félig-meddig kételkedve használjuk a VT-t, nem leszünk képesek kiaknázni valódi teremtői képességünket.

Egy szó mint száz, mivel energiából álló lények vagyunk ebben az energiából álló világban, így természetes, hogy a VT hatással lesz a valóságunkra. A lényeg az, hogy lássuk a nagyobb összefüggéseket, elengedjük a kétkedéseinket és a lehető legtisztább szándékból kiindulva használjuk a Vonzás Törvényét.

Fordította: Borbély Kata
Forrás: collective-evolution.com

Leave a comment