Kristályterápia Kristályterápia Full view

Kristályterápia

A természetgyógyászati terápiák közül talán a legkevésbé elterjedtebb gyógyítási mód a kristályterápia, legalábbis a Bach virágterápiához, reikihez, aromaterápiához, zeneterápiához képest.

A kristályokat pedig már az ősidőkben is használták amulettek, talizmánok készítéséhez, amiknek célja az volt, hogy viselőjüket megvédjék vadászat közben és csatákban, illetve a gonosz szellemektől. Később gyógyításra is használták a kristályokat, porrá őrölve főzetet készítettek belőle, amit aztán megitattak a beteggel.

A kristályok az emberi szervezetben is jelen vannak. Minden kő különböző frekvenciájú rezgést bocsájt ki magából, akárcsak az emberi szervezet egyes részei, így a megfelelő testrészeket, szerveket a megfelelő rezonanciájú kövekkel harmonizálva gyógyíthatjuk. A szervek megváltozott rezgését rossz közérzetként, betegségként éljük meg. Ma már tudjuk, hogy a szervi elváltozásoknak lelki okai vannak, lelki problémák jelenlétét jelzi testünk a különböző betegségekkel. A kövek rezgései lelki síkon is működnek, feloldják a rossz beidegződéseket, harmonizálják a lelki-testi energiamezőnket.

A kristályterápia bár hatásos gyógymód, bármilyen betegség esetén csak kiegészítő terápiaként alkalmazható. Tudományosan nem bizonyíthatóak a kristályterápia eredményei, az viszont tény, hogy még a néhány évszázaddal ezelőtt gyógyítók is nagyobb bizalmat tápláltak a kristályok gyógyító ereje iránt.

Még az olyan technikailag fejlett nép is, mint a japán, előszeretettel használja a köveket, nem csak kertje díszítéséhez, hanem a meditációs erő képességének fokozására is.

A kristályokat nem csak a kristályterápia során használják a természetgyógyászok, hanem más kezelések kiegészítő elemeként is gyakran alkalmazzák a kövek gyógyító erejét.

A köveknek többféle felhasználási formája van.

A marokkó-módszer az egyik legegyszerűbb kristályterápiás módszer. Vegyünk mindkét kezünkbe egy-egy követ, majd vonuljunk félre olyan helyre, ahol semmi nem zavarja nyugalmunkat, és meditáljunk fél órát. Érezni fogjuk szervezetünk megkönnyebbülését, lelkünk megnyugvását. Hasonlóan a marokkó-módszerhez alkalmazhatjuk a marokköveket, melyek a kéz reflexzónáin keresztül hatnak szervezetünkre. Az ásványokból elixírt is készíthetünk, ha egy üveg vízbe tesszük a megfelelő, megtisztított ásványt és néhány óráig ázni hagyjuk. A víz felveszi az ásvány rezgését, és ha megisszuk, a kő jótékony rezgése közvetlenül hat szerveinkre.

Nagyobb méretű kövekkel masszírozhatjuk is testünket.

Kisebb köveket ékszerként is viselhetünk, rezgésükkel, energiamezőjükkel kapcsolatba lépnek a viselő auramezejével. Ezért lehetséges az, hogy az örökölt, meg nem tisztított ásvány ékszerek megőrzik viselőjük energia-lenyomatát, amik befolyással vannak az új viselő energiamezejére.

Fontos a kövek rendszeres tisztítása, amit folyó víz alatt 10-15 perc alatt elvégezhetünk. Ezáltal megakadályozzuk, hogy a kő telítődjön, és sugárzásának fény elhalványuljon.

Öt hatásos kő

kristalyterapia-hegyikristaly
Hegyikristály

A drágakövek közül a legtöbb gyógyhatással bíró kő. Hatását a hagyományos orvoslásban is elismerik, több orvosi műszerben is használják. Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját.

kristalyterapia-ametisztAmetiszt

Már az ókori görögök is tisztelték az ametisztet, amely használójának tisztánlátást és józanságot biztosított.

Ezüst

Növeli az alkalmazkodóképességet, fertőtlenítő hatású, segíti a sebek gyógyulását.

kristalyterapia-jadeJade

A bőség kristályaként ismert kő, érdemes marokkőként magunknál tartani. Elősegíti a pénzzel kapcsolatos pozitív gondolkodást, kiegyensúlyozza a pénzhez való hozzáállást és rávilágít arra, hogy az igazi gazdagságot nem a bankszámlán kell keresni.

Ónix

Erős hatással van az agytevékenységre, ezért az Alzheimer-kór, epilepszia kezelésére is alkalmas. Hat a fülre, ezért használják belsőfül betegségek, fülzúgás esetében is. Hatással van minden daganatos megbetegedésre is. Az ónix véd a negatív energiáktól, csökkenti a befolyásolhatóságunkat.

Írta: Kovács Annamária

Leave a comment