• Home  /
  • Egészség   /
  • Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomában
Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomában Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomában Full view

Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomában

Hosszú évek óta foglalkozom az egészséges életmóddal. No, nem profi szinten, célom mindössze annyi volt mindig is, hogy szeretteim és jómagam számára felkutassam a minőségi, ám közben pénztárcabarát táplálékkiegészítőket, melyek a tudatos táplálkozás elengedhetetlen részei.

Azt már kívülről fújjuk, így nem is térnék ki rá bővebben, hogy miért nem elengedő sajnos az egészséges táplálkozás önmagában, táplálékkiegészítők nélkül (Lásd például: a Gödöllői Agrártudományi Egyetem felmérését az élelmiszer- és takarmánynövényeink ásványianyag-tartalmának csökkenéséről az elmúlt évtizedekben itt).

Elkezdtem hát kutakodni, és bizony saját bőrömön tapasztaltam a már-már szlogenné vált „nem minden bio, ami annak mondja magát” kijelentést… és bár pénztárcabarát megoldásokat kerestem, voltak esetek, ahol egészen egyszerűen nem volt minőségi alternatíva, és bizony néha rákényszerültem másik kontinensen gyártott (minőségi, de boros árú) termék használatára.

No, ez alapjaiban változott meg, amikor találkoztam a magyar SynergyTech termékeivel. Épp az omega zsírsavak pótlása volt terítéken, amikor szembesültem vele (nem csak én, hanem jó néhány velem egy cipőben járó is), hogy például az addig fogyasztott szépárú, külföldi termék minőségben eltörpül a SynergyTech Lazacolaja és Halolaja mellett, arról nem is beszélve, hogy töredékéért beszerezhető. Ugyanez vonatkozik a D-vitaminjukra, mely tapasztalatom szerint az elérhető egyik legjobb D-vitamin, és mindezt sokkal olcsóbban nyújtja, mint társai. Így viszonylag hamar lecseréltem a polcomon található termékeket SynergyTech vitaminokra és táplálékkiegészítőkre. Nem bántam meg.

És valóban. Termékeik meglepően barátságos áron múlják felül társaikat a piacon úgy, hogy hatásuk a rendszeres fogyasztás alatt viszonylag hamar érezhetővé válik. A D vitamin, E vitamin, K vitamin, Q10, omega-zsírsavakban gazdag halolajak, mind-mind teljesen természetes, nagy dózisú termékek, melynek fogyasztását szervezetünk meghálálja.

Ahogy a cég is írja oldalukon magukról:

„A SynergyTech-et azért hoztuk létre, hogy hozzáférhetővé tegyünk természetes alapanyagokból készült, az egészséget szolgáló termékeket. Az termékek összetevőinek hatékonyságát tudományos kutatások egész sora és jelentős tapasztalat bizonyítja. Innovatív hazai vállalkozásként a legújabb kutatási eredményeket folyamatosan nyomon követve fejlesztünk, miközben a természetességet és a hagyományos gyógyászati rendszerekben összegyűlt tapasztalatokat is végig szem előtt tartjuk.”

Így amikor a Kollektívum webshopja a közelmúltban elérte azt a pontot, hogy táplálékkiegészítőkkel bővüljünk, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy melyik céggel szeretnénk ezt karöltve megtenni.

Cégük alapvetően két termékcsalád megszületéséért felel – mindkét termékcsalád olyan embereket céloz, akik odafigyelnek az egészségükre, azonban ezt szeretnék egyszerű, gazdaságos és élvezetes módon tenni!

A Nature & Vitality termékcsalád vitamin-készítményeket és egyéb étrend-kiegészítőket (pl. halolajak) foglal magában. Közös elem a Nature & Vitality termékeknél, hogy kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, nagy dózisúak, így fogyasztásuk egyszerű és hatékony, és nem utolsó sorban gazdaságos!

A Healthy Gourmet termékcsalád a gyomrukat és az egészségüket egyaránt szeretőknek kínál kompromisszum-mentes élvezeteket kizárólag természetes alapanyagokból. Magas rost-, ásványi anyag- és fehérjetartalmú paleo tésztáik lektin-mentesek és segítik a bélműködést.

Édesítőszereik, xilitük rendelkezik GMO-mentes tanúsítvánnyal.

Első körben az alábbi termékek kerültek a Kollektívum palettájára:

Vitaminok:

D3-vitamin cseppek 50 ml, 500 adag x 2000NE

Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomábanA SynergyTech által gyártott nagy dózisú, kizárólag természetes alapanyagokból álló NATURE & VITALITY D3-vitamin csepp belső napsugárként hat szervezetünkre, egészségünk megőrzésében betöltött szerepe felbecsülhetetlen! Az utóbbi években a D3-vitamin a kutatások középpontjába került. Kiderült, hogy az emberek 90%-a D3-vitamin hiányban szenved, holott a megfelelő szintje meghatározó fontosságú egész egészségünkre, nem csak a csontozatra, ahogy korábban hittük. Az ún. civilizációs-betegségek komoly százaléka lenne pusztán azzal megelőzhető, ha szervezetünk D3-vitamin szintje megfelelő lenne. Ez megfelelő D3-vitamin-készítmény szedésével,     illetve rendszeres napozással oldható meg. Bővebben a D-vitaminról.

• Természetes E-vitamin-tokoferol-komplex növényi omega-3-mal, 95 ml

Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomábanAz omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya mellett a tokoferolok megfelelő arányának is fontos szerepe van az egészség megőrzésében, a gyulladásos folyamatok megállításában, a rák-, szív- és érrendszeri-megbetegedések kockázatának csökkentésében. Az E-vitamin készítmények többsége kizárólag alfa-tokoferolt tartalmaz, mely a tokoferolok arányát a szervezetben könnyen fölboríthatja, ami számos problémához vezethet. Termékünk fejlesztésekor a fő szempont egy olyan készítmény létrehozása volt, mely ezt a kényes egyensúlyt képes helyreállítani és megtartani. További szempontunk, mint idáig is minden termékünknél, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal, allergének nélkül érjük el mindezt.

• K Komplex, 20ml, 30 adag (K-komplex: 500 mcg)

Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomában A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek). Az utóbbi 10 évben több tanulmány is egyértelműen igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulás. Az is kiderült, hogy a kalcium fogyasztás nem csökkenti a csontritkulást, ellenben fokozza az érelmeszesedést. K2-vitamin nélkül tehát a kalcium nem a csontokba épül, hanem többek közt az ereinken rakódik le. BŐVEBBEN

• K2 + D3, 20 ml, 60 adag, (K-Komplex: 500 mcg + D3:4000 NE)

AMagyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomában nagy dózisú D3-vitamin (5-10ezer NE, azaz 50-100mcg) rendszeres szedésének rákkockázat-csökkentő, immunerősítő és számtalan egyéb egészségmegőrző hatását lehetetlen túlbecsülni, mondhatni nélkülözhetetlen az egészségünkhöz. Azonban mivel a D3-vitamin fokozza kalcium fölszívódását, ezért K2-vitamin nélkül fokozhatja a kalcium ereken és lágyszöveteken való lerakódását is. Ennek megelőzésére min. 45mcg K2 MK-7-re van szükség. Ezért hoztuk létre a K2 + D3 készítményünket. BŐVEBBEN

• Q10-koenzim komplex cseppek, 95 ml

Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomábanSzámos kutatás áll rendelkezésre a Q10-koenzimmel kapcsolatban, melyek a következő területeken találták elsősorban hatásosnak: szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, migrénes roham megelőző hatás, rák és kezelésének mellékhatásai, hirtelen szívhalál megelőzése, magas vérnyomás, fogínyvérzés és fogínysorvadás, koleszterinszint-csökkentők mellékhatásainak mérséklése, sportteljesítmény javítása, UV okozta ráncosodás megelőzése. A SynergyTech Q10-koenzim-komplex készítménye az alábbi fő előnyökkel rendelkezik más Q10-készítményekhez képest:

  • Személyre szabva, igény szerint adagolható akár cseppenként is.
  • Természetes kókusz- és pálmaolaj-kivonatban van oldva, mely különösen jó felszívódást eredményez, ráadásul lehetővé teszi a száj-nyálkahártyáján keresztüli hasznosulást is, valamint epe betegek is fogyaszthatják, mivel emésztéséhez epe nem szükséges.
  • Komplex, természetes forrásból tartalmaz E-vitamint, de nem csak közönséges alfa-tokoferolt, hanem béta-, delta- és gamma-tokoferolt is nagy mennyiségben, melyek többlethatással rendelkeznek.
  • A készítmény összetevői kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatásait, azaz szinergikus hatás érvényesül.
  • Közvetlenül a fogínybe masszírozva is alkalmazható, így egyes fogínyproblémákra (pl. fogínysorvadás, fogínyvérzés) kifejtett hatása duplán, helyileg is érvényesül.

• Omega-3 Halolaj (lazacolaj) 250ml természetes E-vitamin-komplexszel, citromos ízesítéssel

Magyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomábanA SynergyTech által gyártott, kellemesen citromos ízű, magas természetes antioxidáns tartalmú Nature & Vitality halolajból egyetlen evőkanál akár 5-10 kapszulával is felér! Egyetlen természetes anyag sem rendelkezik több bíztató klinikai eredménnyel a szív- és érrendszerrel kapcsolatosan, mint a halolajban lévő EPA és DHA. Agyi- és idegrendszeri problémákkal összefüggésben is sokat vizsgálták kiváló eredménnyel. Terhesség alatt, szoptatáskor és gyermekeknek különösen fontos, mert hozzájárul az agy fejlődéséhez, hiszen az agy szárazanyag tömegének kb. 15%-a DHA! Erős gyulladást csökkentő hatása is van. Depresszió és pánik-betegség esetén is bizonyította hatásosságát. BŐVEBBEN

• Q10-koenzimes lazacolaj, 250ml

NMagyar, minőségi, pénztárcabarát vitaminok nyomábanövényi fermentációval előállított Q10-koenzimével is dúsítottuk készítményünket, sőt egy speciális növényi-kivonattal is, mely teljesen természetes formában tartalmaz E-vitamin-t, méghozzá annak ritka teljes spektrumú változatát, azaz nem csak a szokásos alfa-tokoferolt, de a család többi tagját is: béta-, delta- és gamma-tokoferolt is. A termék rendkívül stabil, köszönhetően a benne lévő sok természetes tokoferolnak és kámformentes rozmaring-kivonatnak, melyek megakadályozzák az Ω3-zsírsavak szervezeten belüli oxidációját. E mellett a hosszú szavatosságát is biztosítják, annak érdekében, hogy minél később alakuljon ki a hal-íz. A hozzáadott citromolaj pedig a halat nem kedvelők számára is elviselhetővé teszi a kanalas adagolását. BŐVEBBEN

Élelmiszereink közé a két legalapvetőbb terméket választottuk be, melyek nem hiányozhatnak egyetlen egészségtudatos konyhából sem:

• Finomított kókuszolaj 1000 ml (hideg sajtolással nyert, semleges ízű és illatú, vegyszermentes), vödrös

A Healthy Gourmet finomított kókuszolaj – 100%-os tisztaságú, hideg sajtolással nyert vegyszermentes kókuszolaj, melyet kizárólag kíméletes vízgőzöléssel szagtalanítottak. Kókuszolajunk magas közepes lánchosszúságú zsírsav tartalmánál fogva segíti a vitaminok felszívódását és kevesebb epekiválasztást igényel. Alacsony omega-6 zsírsav tartalma miatt pedig nagy hőfokon való többszöri sütéshez is alkalmas, és hozzásegít a megfelelő Ω3/Ω6 arány eléréséhez. BŐVEBBEN

• Xilit (nyírfacukor) 1000 g

A Healty Gourmet Xilit-je szigorúan GMO- és gluténmentes termék. A xilit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló, édes ízű természetes anyag, melyet nyírfából, kukoricából és bükkfából állítanak elő, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.

A SynergyTech termékei magyar, kiváló minőségű, ám mégis pénztárcabarát élelmiszerek és vitaminok, melyek garantáltan meghozzák, s felül is múlják elvárásainkat! Észrevételeket, véleményeket termékekkel, felhasználásukkal kapcsolatban a leila@kollektivum.hu email címen várjuk.

Leave a comment