Szeretteink hamvaiból gyémánt? Szeretteink hamvaiból gyémánt? Full view

Szeretteink hamvaiból gyémánt?

Az emberek nagytöbbsége nehezen teszi túl magát egy szeretett személy elvesztésén. A svájci Algordanza cég talált egy megoldást, mely segítségével szeretteink akkor is velünk lehetnek, ha már nincsenek fizikailag közöttünk.

Algordanza, egy svájci cég, azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szeretteink hamvaiból képes gyémántot készíteni, melynek viselésével szeretteink örökké velünk maradhatnak.

Mindennek első lépése az, hogy a hamvasztás utáni maradványokból kivonják a szenet, majd ezt felmelegítik olyan hőfokra, amelynek köszönhetően grafit lesz belőle. Ez 2700 Fahrenheit fokot jelent, mely mellett 611700 kg per négyzetméter nyomásnak van kitéve. A kész gyémánt színe fehértől egészen a sötétkékig változhat annak függvényében, hogy mennyi bór volt a hamuban. Az ár 4,259 svájci franktól (12.631 Ft) kezdődik, ami csak a gyémánt előállítását tartalmazza.

Szeretteink hamvaiból gyémánt? Szeretteink hamvaiból gyémánt?Az emberi szervezet 18 %-a szén. Hamvasztás után mindebből 2 % marad meg – az Algordanza cég ezt használja fel, hogy a gyémántokat előállítsa.

Szeretteink hamvaiból gyémánt? Szeretteink hamvaiból gyémánt? Szeretteink hamvaiból gyémánt? Szeretteink hamvaiból gyémánt?

Az utolsó két kép egy olyan embertől származik, aki magával vitte a nagymamáját az Amerika körútra – miután a hamvait gyémánttá alakíttatta át.

Szeretteink hamvaiból gyémánt? Szeretteink hamvaiból gyémánt?

Forrás: boredpanda.com
Fordította: Szabó Réka