• Home  /
  • Archive by category "Tudatosság"

Pszichológia: Mindennapi félreértéseink

2015-09-290

A kommunikációs félreértések hátterében legtöbbször ugyanaz az igen egyszerű ok húzódik meg: folyamatosan megfeledkezünk róla, hogy milyen keveset is mondunk valójában – magyarul: rendszeresen sokkal kevesebbet mondunk ki, mint amit gondolunk, hogy elmondtunk.
Tovább

Önfejlesztő percek: Hogyan találjuk meg hivatásunkat?

2015-03-050

A téma ebben a videóban a hivatás megtalálásával kapcsolatos. Ez az életünk “millió dolláros kérdése”: hogyan találhatom meg a hivatásomat?
Tovább

Szív VS agy, avagy a szívmatek

2015-03-040

Minden kétséget kizáróan a szív tölti be a legmeghatározóbb szerepet a szervezetben. Anno úgy tanultuk, hogy kizárólag az agyunk végzi az emberi test irányítását, míg a test többi része engedelmesen reagál a parancsaira. Bár az agy szerepe fontos, ez a tévhit megdőlni látszik – az akadémikus tudomány most tárja fel a teljes történetet.
Tovább

Önfejlesztő percek: az elvárások csapdája

2015-02-260

Elvárunk, várunk, akarunk – a környezetünktől, az emberektől, a családunktól, a párunktól. Jogosnak érezzük, és ha nem teljesül, rossz érzéseink vannak. Méreg, harag, szomorúság, frusztráció és más negatív érzések uralnak el bennünket…
Tovább

Önfejlesztő percek: félelmeink gyökere és haszna

2015-02-190

Gondolkodtál már azon, hogy miért félsz? Hogy van-e a félelmeidnek valami közös gyökere, netalán valami értelme, célja?
Tovább

Önfejlesztő percek – hogyan lehet a csalódásokat kezelni?

2015-02-120

Mit tehetünk az ellen, hogy csalódjunk? Milyen hozzáállással előzhető meg a csalódás? Hogyan érhető el a lelki nyugalom – másoktól függetlenül?
Tovább

Miért éld meg? A pillanat hatása életünkben

2015-02-060

Mindannyian járhattunk már életünkben úgy, hogy valami pont akkor és ott történt meg, ahogy a legoptimálisabb volt. Jókor, jó helyen lenni, mindezt a megfelelő pillanatban elérni az ember egyik hőn áhított kívánságai közé tartozik. Ki ne szeretné, hogy minden úgy történjen, ahogy azt ő elképzeli, és megálmodja élete következő lépésének egyikeként?
Tovább

Önfejlesztő percek: miért nem kapunk, amikor adunk?

2015-02-050

Adunk, adunk, adunk… És sokszor azt éljük meg, hogy bár elvileg az univerzum törvényei szerint kapnunk is kell(ene), mégsem ezt tapasztaljuk…
Tovább

Önfejlesztő percek: hogyan segítik a fejlődésedet az idegesítő körülmények?

2015-01-290

Gyakran bosszant, zavar, idegesít… bennünket valami, vagy valaki. Amíg nem vagyunk rá tudatosak, ezek a negatív energiák sok irányból okoznak kárt – nekünk. Van azonban egy egyszerű, bár nem könnyű módszer, amivel ezeket a zavaró körülményeket fel tudjuk használni saját fejlődésünk segítésére…
Tovább

Milyen “élmény” lehet meghalni?

2015-01-130

Félünk tőle. Pedig a halálban megtapasztaljuk tudatunk jóság- és szeretet természetét, mint mikor egy kis résen át felsejlik a végtelen ég. A halál tudatunk energiájának átalakulása és továbbterjedése, egy gazdag termőtalaj, amelyből az élet táplálkozik.
Tovább