• Home  /
 • Egészség   /
 • Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéért
Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéért Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéért Full view

Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéért

A zöldkagyló akkor robbant be újra köztudatba, amikor kutatók az új-zélandi őslakosok életét és életkörülményeit vizsgálták. Kiderült ugyanis, hogy a maorik kivételesen magas kort éltek meg úgy, hogy közben ízületi-, porc-, és csontproblémáknak köreikben nyoma sem volt.

Ennek hátterében az általuk nagy mennyiségben fogyasztott tarajos zöldkagyló állt, illetve áll mind a mai napig. Számos kutatást végeztek, mind a zöldkagyló esetleges rákmegelőző tulajdonságait, mind egyéb tulajdonságokat illetően, ám a legjelentősebbnek az ízületi- és a porcproblémákra gyakorolt hatását találták, legyen szó már fennálló probléma, például ízületi gyulladások kúrálásáról, vagy szimplán csak megelőzésről.

Melyek a legfontosabb betegségek, melyeknél kedvező hatást fejt ki a zöldkagyló?

 • Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéértArthritis – Arthrózis
 • Rheumatoid Arthritis – Reumás arthrózis
 • Osteoarthritis Bursitis – Ízületi gyulladás
 • Osteoporosis – Csontritkulás
 • Sports Related Injuries – Sport eredetű sérülések
 • Inflammatory bowel disease – Gyulladásos bélrendszeri betegségek
 • Asthma – Asztma
 • Psoriasis – Pikkelysömör
 • Lyme Disease – Lyme-kór
 • Connective Tissue Repair – Kötőszövetek helyreállítása

Manapság a mozgásszervi megbetegedések megelőzésében és kúrálásában nem csak a természetes gyógymód hívei, de orvosok, sportorvosok is elengedhetetlennek tartják a zöldkagyló fogyasztását.

Különbségek zöldkagyló és zöldkagyló közt

Természetesen a zöldkagyló-készítmények közt is óriási különbségek vannak. Fontos, hogy a kagyló minél tisztább, ne pedig szennyezett területről származzon, ellenőrizhető helyről, biztonságos előállítással, átlátható folyamatokkal. Ügyeljünk rá, hogy a kapszula minél természetesebb legyen, adalékanyag nélkül, annak legtisztább formájában.

A legtöbb zöldkagyló tabletta fő hatóanyaga glükozamin-szulfát, ám ennél sokkal hatékonyabb, ha glükozaminoglikán-tartalmút szerzünk be, hiszen ennek kedvező élettani hatásaival versenyezni nem lehet.

Hogyan hat a kivonat?

Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéértAz ízületi porcok 70 %-a víz. A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával (kiszáradás, ráncosodás), vagy erős igénybevétel miatt csökken, a porc és a szövetek veszítenek rugalmasságukból, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. Ezt korrigálja a zöldkagyló.

A glükozaminoglikán (GAG) egy különleges aminocukor, melynek hosszú láncai szervezetünkbe beépülve elősegítik sejtjeink vízmegkötő képességét – ez az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme. Az ízületeken kívül pedig a csontok, a gyomor– és a bélrendszer szöveteit is regenerálja, valamint jó hatással van a kötőszövetekre, bőrünkre is.

Gazdaságos, tiszta és hatékony: a DEEP BLUE HEALTH ZÖLDKAGYLÓ

Új-Zéland különleges terméke, a Deep Blue Health Zöldkagyló gazdag glükozaminoglikánokban (GAG), omega-3 zsírsavakban és tengeri kollagénben. A kagyló kizárólag a déli sziget South Island tengeri farmtenyészetéből származik.

Zöldkagylóval az ízületek, porcok, csontok egészségéértGlükozamintartalma (nem szulfát!) 87,5 mg / kapszula, mely intenzíven építi a porcokat, regenerálja az ízületeket, mindenféle mesterséges adalékanyag, hígítás nélkül. Ötféle omega 3 zsírsavat tartalmaz, melyek számos jótékony hatásuk közül például gyulladáscsökkentő hatásukról is ismertek.

Napjaink táplálkozási tanácsadói, orvosaink szerint zöldkagylót kifejezetten ajánlott fogyasztania sportolóknak, kemény fizikai munkát végzőknek, és kismamáknak. A kagyló kivonata ugyanis az ízületek védelme mellett pozitívan hat az izomműködésre és az erőállapotra is.

Leave a comment